in

2000 Yıllık Bir Geçmişe Sahip Olan Kedi Patisi Kalıntısı

2000 Yıllık Kedi Patisi

Evcil kedilerimizin ne kadar bir geçmişe sahip oldukları hep merak konusu olmuştur. Bugün sizler için hazırladığımız makalede evcil kedilerin 2000 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını kanıtlar nitelikte. Bulunan bu kalıntılar daha çok hazır bir betona basılmış bir pati izini andırsada, tarihçiler ve arkeologlar tarafından bulunan bu kalıntılar bu izlerin tam 2000 yıllık olduğunu doğruluyor.

1969 yılında Roma Berkeley caddesinde yer altında bulunan bu kalıntı Gloucester şehir müzeleri tarafından bulunmuştur. Müze yetkilisinin dediğine göre “hayvanlar bazen kurutma fayans üzerinde yürükleri için insanlar gibi bu tür ayak izleri bırakmaktadır, bu kedi de muhtemelen eski Roma zamanında kiremit üreticilerinin bulunduğu alanda dolaşmış olduğu düşünülmektedir”.

Bir Wikipedia makalesinde kedilerin tarihçesi şu şekilde açıklanmaktadır;

Modern memelilerin evriminde “kedi paterni” çok erken dönemlerde belirginleşmiştir. Pek çok memeli türünün ataları birbirinden neredeyse ayırt edilemez şekilde iken kedilerin ataları tipik kedi biçimini almıştı. Kediler ilk olarak Pliyosen Çağında (5,3-3,6 milyon yıl önce) ortaya çıktı ve inanılmaz bir şekilde, günümüze dek çok az değişikliğe uğradı.

Kaynak : Wikipedia (Kedi)

Burada bahsedildiği gibi kedilerin Pliyosen çağında yani bizden tam 5 milyon yıl önce yaşamaya başladıkları baz alınsada bunun evcil kediler için söylendiğini pek sanmıyoruz. Bulunan bu 2000 yıllık kiremit evcil kedilerin eski Roma döneminden (MS 100) bu yana hayatlarımızda olduklarını gösteriyor. Gelin hep birlikte bulunan bu kedi patisi kalıntısına bir göz atalım;

kedi-pati_01

kedi-pati_02

kedi-pati_03

kedi-pati_04

Bir önceki makalemizde Kitap Arkadaşlığı – Kedi Barınağı ve Küçük Dostları hakkında bilgiler paylaştık, çocuklara kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır ve aynı zamanda hayvanlar için neler yapılabilir değerlendirdik.

Yazar Kalista

Kalista, Pet Günlüğü için makaleler paylaşan 3 aylık bir Cane Corso yavrusu. Kalista'yı Facebook'ta ve Twitter'da takip etmeyi unutmayın.

Bir geri bildirim

  1. Pingback:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kedi Barınağı

Kitap Arkadaşlığı – Kedi Barınağı ve Küçük Dostları

Siyam Kedisi

Siyam Kedisi Irk Analizi ve Özellikleri